Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Alexander Bard, del 2: ”Droppen för mig är när svensk polis låter sharia gå före svensk lag”

av | 31 okt, 2020 | Samhälle

Lästid: 17 minuter

Detta är den andra delen av min långa intervju med Alexander Bard. Första delen publicerades igår. I denna del fortsätter vi att prata om hur det svenska samhället spårat ur – och vilken framtid vi går till mötes. ”Det är väldigt allvarligt att stockholmspolisen ingrep för att stoppa en koranbränning. Det betyder att svenska polisen idag angriper – och går emot – svensk grundlag! Det är en moralisk kris i Sverige just nu som är enorm, och det är fritt fall. För nu har inte ens den juridiska apparaten i Sverige koll på vad juridiken ska syssla med. Och det är att försvara det fria ordet, det är att försvara svensk yttrandefrihet. Vi kan aldrig låta sharia gå före våra lagar, före yttrandefriheten”, säger han.

Kommer Sverige att bli ett kalifat?

– Det är på väg mot det just nu. Och socialdemokraterna underhåller det.

Vad säger du om Stefan Löfven?

– Jag tycker att han är jättesvag. Han är ingen ledare alls. Tur att han var så svag under pandemin, för det är ialla fall bättre att ha epidemiologer än honom där… Sen var det Stockholms stad som fallerade stort, det var ju Stockholms stad som underlät att isolera ålderdomshemmen i tid fast man hade alla varningssignalerna, det är därför vi har sex tusen döda i Sverige. Järvafältet och den tragedin är också landstingspolitikernas fel. Jag undrar bara var militären var nånstans? För det är militären som ska tillhandahålla respiratorer i krislägen.

Militären höll väl på och genuscertifierade sina regnbågsfärgade stringkalsonger?

– Ja, de var nog upptagna med det. De ska inte gå i Pridetåg överhuvudtaget! Poliser och militärer ska inte delta i politiska demonstrationer. När poliser kastar ner sig på knä och kysser Black Lives Matter fötter då blir jag riktigt riktigt orolig. För jag vågar inte gå till polisen idag när jag blir hotad. Jag vågar inte polisanmäla hot mot mig längre i Sverige. Det kan jag säga öppet till dig och det får du gärna skriva. Jag kan idag inte polisanmäla hot mot mig för polis idag kan jag inte lita på. De står inte på min sida. De bekämpar mig. Det är vad polisen gör. De ägnar sig åt åsiktspoliseri och att bekämpa det fria ordet och yttrandefriheten i Sverige, för en grupp som kommit hit och som de satt sig i allians med ooch den gruppen kan enligt polisen inte göra något fel alls och det märktes under Black Lives Matter, som inte hade nåt med svarta amerikaner att göra i Sverige. Det var i högsta grad Muslimska brödraskapets projekt i Sverige från början till slut. Vilket vi som påpekade det fick skit för.

Vad är det för slags ledare som Sverige behöver?

– Starka, falliska ledare och riktiga matriarker som kliver in. Det äldre gardet. Sverige måste börja skötas som ett välskött företag och där är vi inte idag! Inte alls. I dag bestämmer lynchmobbarna vad politikerna ska hålla på med och så ägnar sig politikerna åt fullständigt meningslösa symbolfrågor. De stora viktiga frågorna för framtiden, som att alla ungar får en rejäl utbildning och kan klara sig i den internationella konkurrensen, det skiter de fullständigt i. Och de skiter i svenska företag. De borde göra mycket mer för svenska företag än vad de gör idag.

Vad säger du om kulturbranschen då?

– Den är förstörd av woke. Förgiftad. Det finns ingenting mer att konsumera i svensk kultur överhuvudtaget. Jag är bara online idag. Jag tycker att televisionen är stendöd, jag vill inte ha med tv att göra längre, det finns ingenting för mig att se på teve längre… public service, TV4, de har tappat allt. I TV4 det är bara cupcakerecept idag. Bara för kvinnor och barn och det är till och med förnedrande för en kvinna att se på en kanal som är så anpassad för kvinnor och barn, för det är tydligt att de bara ägnar sig åt en sak numera, och det är att se till att reklamsäljarna är nöjda, att de får sälja ännu mer vaniljglass i familjepaket. Det inte ens några lyxvaror man säljer i tv reklamen längre, det är skiten kvar. Det är bottenskrapet.

Och man normaliserar islam.

– Ja, absolut.

Vad tänker du kring att man försöker radera ut den vita mannen ur reklamen?

– Det ingår i woke! Woke bygger på en enda bärande idé och det är att alla olika sorters minoriteter som alla påstår att de utsatts för diverse oförrätter har en gemensam fiende, och den fienden heter vit heterosexuell man. Numera är judiska män också vita heterosexuella män. Judar är också vita. Så man kan få angripa dem med.

Är inte judar rasifierade?

– Nej. För nu passar det inte längre, för nu är det fritt fram att angripa judarna. Det som hänt inom woke både i USA och i Sverige – för här imiterar man bara USA – är att judar numera ingår i de priviligerade vita män. White privileged men. Så det det är bara en tidsfråga innan homosexuella män också slängs in i den kategorin. Så kan man angripa dem med. Det kallas abjektifiering, att skapa en gemensam fiende som man kan attackera, och sen inbillar man sig att muslimer och feminister och HBT-aktivister ska komma överens…

Och vänstern.

– Blöjvänstern och medelklass, den hittades på på 80-talet. Det är Andres Lokko, det är ingen vänster. Det är till och med medelklass som föraktar sig själv. Det är en champagnevänster som inte läst Karl Marx. Det är därför jag försvarar Karl Marx. Han är en judisk tänkare.

Sist när du och jag träffades så pratade vi om det infantiliserade samhället. Ser inte vi hur det nu har spårat ur totalt, med Greta Thunberg som ska bli chefredaktör för DN, med barnen som anger tonen, det är barnen som bestämmer i Sverige idag och man anpassar sig till tonårsgängen, man har låtit skolan spåra ur totalt.

– Allt är kindergarten nu! Sverige är ett enda stort dagis. Där alla är kränkta. och gråter och skriker. Och känner nånting. Och för att de känner nånting så är det sant. Det finns ingen historia kvar. Det finns ingen kunskap kvar. Och ingen anständighet.

Finns ingen respekt mot bildning heller.

– Det finns inget bildningsideal kvar i Sverige idag, det försvann ur svenska skolan för fyrtio år sen. Svenska skolan är förvaringsplats för statlig indoktrinering. Och därför tycker jag det är så intressant att unga svenskar som får barn idag lämnar och flyttar till Tjeckien. Den nya svenska communityn i Tjeckien håller på med homeschooling, de flyttar för de vill inte ha sina barn indoktrinerade av svensk statlig skola. För till och med friskolorna i Sverige är helt underställda den statliga indoktrineringen.

Svenska lärare är lika skamlösa som public service med sin hjärntvätt.

– Ja, de är totalt politiserade. Det är ingen skillnad på CNN och Sveriges Television.

Hur mår de egentligen? Vad tror du?

– Där har du en lynchmobb full av konformister där alla är livrädda att avvika från mallen för då kan de förlora jobbet.

Vad säger du om sociala medier? Hur ser du på dem?

– Sociala medier är hoppet idag. Vi måste slåss för att sociala medier ska förbli öppna och fria. Därför att i Sverige jagar man dem som publicerar något misshagligt. Man har byggt en byråkrati av åsiktspoliser. Och de vill bara ha fler åsiktspoliser, så de får fler jobb och mer att göra och vi ska få fler problem.

Är inte Sverige ett drömsamhälle för de här privatspanarna som njuter av att sätta dit folk? Oavlönade frivilliga privatspanare som hetsar och anmäler till arbetsgivare, som håller på och ringer och skvallrar. Det har ju blivit ännu värre nu, man trodde det skulle bli bättre men det är ju tvärtom.

– Vi har den sjuka jagärhär-sekten och Näthatsgranskaren, hela den rörelsen. De är de riktiga trollen, som sätter trollstämpel och jagar alla andra. De är riktiga jävla losers.

Som också har gjort detta till sin karriär. Om de inte kunde kalla allting rasism så skulle de inte ha något jobb eller existensberättigande.

– Exakt så. Och nästa kort de kommer att spela, vågar jag förutspå, är att de kommer att spela på islamkortet. De kommer till och med att jaga mer än vad muslimerna själva skulle vilja. De har ingen annan grupp kvar längre att förlita sig på som de kan göra offer av och tala för.

Hur kommer det sig att bögarna i Sverige inte verkar fatta det här, hur kan de vara woke när islam faktiskt hotar deras livsstil?

– Det finns ett stort uppvaknande här, som pågår just nu. Douglas Murray, Dave Rubin och andra homosexuella har blivit förebilder. Oscar Schwartz är en sån förebild i Sverige. De har påpekat det länge, Pim Fortuyns budskap från Holland. Pim Fortuyn var vår tids messiasfigur, vår tids stora profet egentligen, och han blev dödad för sitt budskap. Han blev korsfäst. Jag kände Pim, vi bodde i Holland på 80-90-talet, vi var väldigt nära vänner. Och hans död var fruktansvärd. Förkrossande. Men jag förstod att det var något messianskt över det. Nu har Macron till slut ställt sig upp och tar fighten mot islam. I Frankrike. Så förstår vi nu äntligen att Pim Fortuyn hade rätt hela tiden. Islam är ett enda stort hot mot den europeiska traditionen av yttrandefriheten och det fria öppna samhället som vi har byggt i Europa sen 1600-talet. Och det står under hot idag, från islam direkt, för islam anser att sharia står över den statliga lagen. Men förr eller senare måste muslimer acceptera att vi har en gemensam lag oavsett religion som alla lyder under, under vilken man är fri att utöva sin religion. Eller så anser man att en religion är större än de andra religionerna och det är vad islam anser, både sunni och shia. Det är inskrivet i islam att deras tolkning av världen står över alla andra inklusive världsliga lagar. I alla samhällen. Det betyder att du och jag som ickemuslimer har inte rätt att bränna koranen, enligt dem. Men vi får bränna koranen enligt svensk grundlag, enligt europeisk lagtsiftning, enligt det västerland vi tillhör som är fritt och öppet och där vi får bränna hur många böcker vi vill. Vi får även radera böcker på våra hårddiskar. Och här är det väldigt viktigt historiskt att vi förstår, att allvaret i nazisternas bokbräningar på 30-talet, den jämförelsen som alltid görs, det var inte att böcker brändes, det var att hela bibliotek brändes bort aå att originalen förstördes. Koranen är inte hotad för att du bränner en koran. Min bok är inte hotad för att nån bränner en kopia av den. Använd den som toalettpapper, den som vill! Det ska man kunna göra i ett fritt och öppet samhäle utan att det behöver diskuteras.

– Det som är allvarligt är att stockholmspolisen ingrep för att stoppa en koranbränning. Polisen stoppade en möjlighet att bränna koranen. Svenska polisen idag angriper alltså och går emot svensk grundlag. Det är ett lika allvarligt trendbrott idag som att motsatt riktning, att Macron går ut och angriper islam och säger att islam är underställd sekulär lagstiftning i Frankrike. Ska muslimer leva i Frankrike måste de som alla andra franska medborgare på lika villkor vara underställda fransk lag. Det är vad Macron kräver. Och därför är allt det som händer kring Charlie Hebdo just nu helt avgörande för yttrandefriheten och framtiden.

Kommer religionskriget börja i Frankrike?

– Nej, det kommer snarare att börja här… eller så här, Frankrike kommer börja ta striden, franska sekulära staten kommer att ta striden för sin integritet. Alla religioner i Europa har accepterat att de är underställda den sekulära staten – alla utom islam. Det var därför jag blev så beklämd när jag såg att arton muslimska församlingar i Sverige gick ut och ville ha en grundlagsändring i Sverige som skulle stoppa möjligheter till koranbränning. Det visar att de svenska muslimerna är islamister. Islamism börjar och slutar med kravet på att sharia ska gälla för alla, och att den ska stå över svensk lag. Det är vad de här muslimska församlingarna kräver. Vi måste debattera ner dem. Omgående! Och svensk lag måste försvaras mot det här. Och svenska poliser får inte ställa sig på muslimska församlingars sida. De angriper ju svensk grundlag. Det är en förfärlig utveckling. Det är en moralisk kris i Sverige just nu som är enorm och det är fritt fall. För nu har inte ens den juridiska apparaten i Sverige koll på vad juridiken ska syssla med. Och det är att försvara det fria ordet, det är att försvara den svenska yttrandefriheten.

– För mig är skillnaden mellan islamism och islam solklar. När sharia står över svensk lag, när de kräver att de ska undantas från svensk lag och i nästa steg att vi alla ska undantas från svensk lag och underkasta oss sharia, så som skedde när polisen stoppade koranbränningen i Stockholm! – då är det droppen för mig.

Är det inte bara ett slags ordvrängeri, det här med islamism och islam och muslimer, det är ju samma sak som kallas med olika namn.

– Jag säger bara, ska ni ha två kategorier av muslimer, och slippa kallas islamister, underställ er då svensk lag, så slipper ni det. Annars får ni inte ha två kategorier, för då är det samma skit alltihopa. Alla som säger nej till att bränna en koran är islamister. De respekterar inte yttrandefrihet och svensk lag. Det kommer ta lång tid innan vi får ordning på det här.

Vi pratar om opinionsbildaren Luai Ahmed, homosexuell flykting från Jemen som gjort sig känd för att öppet kritisera islam och det svenska samhällets ryggradslöshet inför dess aggressiva framfart samt svenska politikers naivitet. Alexander tycker att Luai är fantastisk.

– Om du och jag skulle få barn ihop så skulle det vara Luai Ahmed. Han är så underbar.

Han är en stjärna. Men titta, han är bara en. Hur många Luai finns det? Sverige behöver tusentals Luai.

– De kommer att komma fler. Homosexuella som flyr från arabvärlden där de riskerar att bli mördade, dem behöver vi släppa in i Sverige, och gör vi det så får vi fler Luai. Det är dem vi ska slåss för! Skriv det! Avhoppade muslimer som behöver få en fristad i Sverige. Vi slåss för dem av principiella skäl. Det är dödsstraff att lämna islam. Det är dödsstraff att välja bort islam även om en av dina föräldrar inte är muslim.

– Det är bara att titta på muslimerna i Sverige som slänger sina döttrar från olika balkonger, som gifter bort dem när de är omyndiga och som håller på md könsstympning och förtryck, som försöker omprogrammera sina bögsöner. De här problemen har ju bara ökat och ökat i Sverige eftersom man inte ställer några krav på dem som kommer hit, man talar inte om för dem att om ni vill bo i Sverige då är det svensk lag som gäller, när ska man tala om det?

– De får inte knuffa sina barn från balkonger! Deras barn får ligga med vem de vill.

De äger inte sina barn. Men det talar man inte om för dem i Sverige för då kränker man dem. Är inte ordet kränkt ett av de sjukaste?

– Vi får kränka hur mycket vi vill. Det finns inget som heter hädelse i våra länder. Jag kan använda vilken bok jag vill som toalettpapper. Till att börja med, vad är det för religion som inte ens tål att man bränner upp en bok? Vad är det för en svag religion? Vad är det för män som grinar som kärringar över det här? För att en bok brinner!

– Jag är rädd att om en svensk lärare visade muhammedkarikatyrerna här och blev halshuggen så skulle vi inte få samma reaktioner som i Frankrike. Vi skulle få sympatier med halshuggaren. För det är vad vi ser i hela arabvärlden efter dådet i Paris. Erdogan tyckte det var bra. Han tycker det är rätt att halshugga fok som visar karikatyrer av Muhammed. Det är där islam står idag. Det är där Erdogan står idag. Han representerar mainstreamislam, han är ingen extremist, hela det pakistanska styret, det är mainstreamislam idag, de kräver att islam ska gälla över svensk lag för alla som bor i Sverige. Och där står vi nu. Och den striden som Macron tar i Frankrike måste vi ta i Sverige också.

– För mig är kampen om det fria ordet och det fria öppna samhället viktigast av allt. Annars kan vi inte ens vara kreativa… utan yttrandefrihet kan vi inte ha ett fungerande svenskt näringsliv och utveckla patent och ha en starkt exportindustri. Inget av det vi associerar till det moderna och lyckade Sverige, vårt hårt arbetande Sverige, håller, om vi låter islam komma in i det. För när frihet och öppenhet försvinner så försvinner kreativiteten. Det är vad jag och Jan Söderqvist skriver om i vår nästa bok, vi kopplar frihet och kreativitet till öppenhet. Det går inte att vara kreativ i en diktatur. Och det går inte att vara det i en religiös diktatur heller.

Problemet i Sverige är ju också det här med kvinnorna som har lagt nån slags blöt filt över alla institutioner, att det är batikhäxor som sitter överallt och bestämmer.

– Och är socialdemokraternas kärnväljare idag. Det är de enda väljarna de har kvar, tanterna i den offentliga sektorn. De kontrollerar byråkrati och administration, sen kontrollerar de enskilda lärare och förskolelärare som får order om vad de ska göra. De kontrollerar pedagogiken idag. Jag skulle säga att kriget om Sverige idag förs på Lärarhögskolan. Den som kontrollerar Lärarhögskolan kontrollerar barnen och därmed Sveriges framtid. Det ska alla svenska föräldrar inse, de ska se upp med den svenska skolan för annars kommer deras barn bli en kopia av den skola de går i. Börja striden där, om vad den svenska skolan ska hålla på med egentligen.

– Idag är lärarna en del av de etniska lynchmobbarna. Och det är för att Lärarhögskolan har lärt ut det här i decennier, den har i decennier varit kontrollerad av den här… alltså jag vill inte använda ordet vänstern, för det är fel, det det rousseauanska idéarvet, det är väldigt mycket Lisbet och Olof Palme som är skurkarna här. Vi har ett samhälle nerlusat av meningslös byråkrati. Jag skulle också tippa att ungefär var tredje jobb i Sverige idag är fullständigt onödigt. Det är jobb inom byråkrati, administration, offentlig sektor. Och alla vi andra betalar deras löner.

Och alla dessa överflödiga myndigheter.

– Det är därför vi behöver sänka skatterna så de här onödiga administrationstanterna får slå ut varann. De är billigare för oss som arbetslösa än att de sitter på dyra arbetsplatser och skapar problem för oss andra. De gör ingen nytta. Då försvinner också socialdemokraternas väljarbas. Och då kommer socialdemokraterna, precis som i Italien och Frankrike, att ryka. I Grekland försvann de helt. Jag ser inte att de kan överleva för de är bara ett maktparti idag. Det är därför de matar det invandrade trasproletariet med bidrag, för att de ska rösta på dem.

Vi lever i en konstig tid. Vem hade kunnat föreställa sig den här utevcklingen? När vi träffades sist, det känns som så länge sen, som en oskuldens tid…

– Det var metoo som gällde då… Det är borta nu. Nu har jag inte problem med opinionen, nu har jag problem med åklagarna själva. De ligger efter. Det är de som jagar sådana som dig och mig. Nu det rättsväsendet som är ute och cyklar. En massa sossekarriärister. Det är åklagare som är sossar och använder oss systemkritiker som redskap för att själva komma fram. Finns ingen annan förklaring.

Men tror de ens på det själva, undrar man?

– De tror på sin karriär. Och de tror de kan vinna någonting personligt på att angripa dig och mig. Jag vågar knapp tänka på hur djupt åklagarämbetet i Sverige fallit. När jag varit på de här förhören så häpnar man, de är såna idioter, min advokat varnade mig, han sa du kommer bli chockad vad korkade de är. Poliserna är lika korkade de…

Är de bara korkade eller är de onda?

– De är obildade och korkade. Det är jättefarligt. Dumhet är farligare än ondska. Dumhet som sätts i system är farligast av allt, det blir ju ondska av det i slutänden. Ondska är ett begrepp vi sätter på i efterhand på nåt som från början bara var systematisk dumhet. Islamism är ett mycket större problem bland socialdemokratiska åklagare i Stockholm än vad det är i Kairo, för där sitter unga tjejer och sliter av sig hijaben och säger min farmor hade ingen hijab. I Egypten har man förbjudit Muslimska brödraskapet och man sätter nationalismen mot islam som ett alternativ, vilket är rimligt. Till och med arabvärlden ligger före Sverige. Det är patetiskt.

Men i Sverige tror man ju att islamism representerar islam. Att täckt hår är det som gäller. Och åklagarna är tillsatta politiskt.

– Och de här åklagarna är nästa generations domare, och det är här jag är rädd för Sverige. Jag är jätterädd att rättsväsendet kommer att kollapsa därför att nu är det de här karriäråklagarna som kommer från wokeväntern så att säga. Wokeåklagarna tar över åklagarämbetena och blir sen domare som ska döma dig och mig och då är Sverige kört. Yttrandefriheten är det första som ryker i woke.

Och yttrandefriheten är förutsättningen för ett fritt samhälle.

– Som vi mödosamt byggt upp i fyrahundra år.

Man har ju historiskt sett betraktat Sverige som ett frihetligt land.

– Än så länge kan man lämna storstäderna och dra ut på landet. Jag åker till Norrland när jag fått nog av Stockholm. I Norrland bryr man sig inte, där finns en frihet som jag älskar. Stockholm är den nervösa huvudstaden, full av nyrik urban medeklass som är jättenervösa och skiter på sig, belånade över örona och konformister. Den akademiska världen, politiken och medierna styrs dock från Stockholm. Diskursen är här och styrs härifrån.

Vad kommer hända med Sverige tror du? Om du får känna efter, intuitivt?

– Jag tror att kampen mot woke går att vinna i näringslivet, men den måste vinnas i hela utbildningssystemet också. Annars är det kört. Å andra sidan tror jag ingen går på en högskola om tio år. Då tror jag att alla pluggar online. Eller kanske det går ännu fortare. Jag tror att högskolevärlden är nästa stora krisbransch. Då kommer wokemänniskorna skrika och gapa över det. Woke är inte starka i sociala medier alls. De är starka i de dammiga institutioner som vi har lämnat. Wokemänniskorna är förlorarna i internetsamhället. De har inga följare i sociala medier. Vi är makthavare idag, makthavare online. De som är förlorarna är allting som bokstavsvänstern försöker göra, det floppar online, för det finns ingen kvalitet. Därför flyttar de in i de akademiska institutionerna och gör akademiska karriärer och politiska karriärer och massmediala karriärer, de blir DN-journalister och i public service, och det är därifrån de skriker och gapar och leder lynchmobbarna.

Det är ju det som är det stora bedrägeriet, för man ska ges intrycket att de representerar folket eftersom de sitter på de stora plattformarna.

– Än så länge associerar man de gamla plattformarna med makt. För det var så förr. Vi är inte vana vid att ett Twitterkonto kan vara en maktbas.

Det är väl det ungarna har fattat och därför följer de influencers som är större än SVT nånsin har varit.

– Säg att jag skulle råka ut för en fällande dom, för att jag försvarar homosexuella i arabvärlden, det skulle bli en världssensation om det hände – det är inte orimligt i Sverige längre! – om jag blir fälld för det, så får jag inte färre följare online. Jag får fler. Jag kan bara angripas från de gamla institutionerna. Det kan bara stängas dörrar för mig i politik, eller på högskolor och massmedia. Men inte i onlinevärlden. Därför känner jag mig trygg och skyddad där, eftersom jag är i en värld där de inte kan angripa mig. Svenska domstolar kan inte bestämma över Twitter i USA.

Och du är inte heller ekonomiskt beroende av dem. De betalar inte din lön.

– Mycket riktigt. Och inga lån. Jag vill inte vara en belånad svensk. Varenda gång en svensk säger till mig ”det här får man inte säga” då tittar jag på honom så här och frågar ”hur stora lån har du?” Då blir han ställd. Och svaret skyldig.

Vår lunch börjar närma sig sitt slut. Vi hinner prata lite om corona, om att många mått dåligt under isoleringen, att han själv klarat sig bra men att det som sker nu med nya lockdowns är övergrepp vi lär få se reaktioner på och om Trump mot Biden (där Bard tror Biden kommer att vinna, men menar att det är bra för då får USA se hur illa det kan gå och att republikanderna då har öppet mål 2024).

Till sist. Vad vill du säga till dina fans? Många anser att du är förnuftets röst i ett allt mer cirkusliknande Sverige.

– Jag vill säga att en kultur är aldrig mer sofistikerad än hur den behandlar sina judar och homosexuella. Det är en enkel grej som alla, oavsett hur smarta de är, kan utgå från. Och Sverige håller just nu på att fullständigt förråda våra judar och våra homosexuella. Sen blir det kvinnornas tur. En kultur som tillåts förtrycka judar och homosexuella ger sig på kvinnorna härnäst.

– Samhälle är aldrig klokare än sin egen visdom. Visdom får man genom ett hårt långt liv där man har slitit och jobbat. Det är patriarker och matriarker, äldre människor, som varit med och sett, som utgör grunden. Man ska alltid lyssna på dem som vill sina barnbarns bästa. Om man kör över dem, då går det åt helvete. När barnen börjar angripa sina föräldrar är det slutet på civilisationen.

Där står vi nu. Vi skiljs åt och Alexander Bard rusar ut, vidare, till nya äventyr. Fortsättning följer.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer