Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Äldre svenska kvinnors sexuella utnyttjande av afghanska ”barnmän”: Grooming bakom humanitär dimridå

av | 14 okt, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Äldre svenska kvinnors sexuella vurm för ensamkommande utländska yngre pojkar och män och mörkandet av omfattningen av detta börjar segla upp som en skandal i paritet med bidragsbedrägerier, åldersfusk och bluffen med apatiska flyktingbarn, som den senaste månaden uppdagats då flera nu vuxna barn trätt fram och avslöjat hur de tvingats spela teater för att deras föräldrar tvingat dem till detta, med syftet att få uppehållstillstånd i Sverige. Det senaste fallet är den mördade lärarinnan i värmländska Kil – vars sexuella begär efter en ung afghan blev hennes död.

Mainstreammedierna är givetvis återhållsamma med detaljer kring den intima relation som den 70-åriga lärarinnan i Kil haft med den ”ensamkommande” afghanska man som till slut dödade henne. Mannens ålder är oklar, ibland beskrivs han som tonåring, ibland som 20-åring, men åldersskillnaden var helt klart cirka femtio år och relationen kan inte beskrivas som annat än att en person utnyttjat sin auktoritet mot någon i beroendeställning. Sådana fall är nu för många för att de bara ska avfärdas som skrönor och enstaka händelser.

Min åsikt är att det är tokigt att de så kallade ”ensamkommande” männen till att börja med fick stanna i Sverige i den utsträckning de fick, i synnerhet som många angett falska grunder till varför de kommit. Att man till och med skapade en särskild lag för dem, när man har så svårt att snabbstifta andra lagar som skulle gynna det svenska samhället, är också hårresande. Men, när nu dessa män befinner sig här, och om de nu kommer från de traumatiska upplevelser de hävdar, att då hamna ur askan i elden, nämligen i klorna på äldre kvinnor som med tjänster och pengar köper och utnyttjar dessa män – som de själva hävdar är pojkar, eller ”barn” – är ingenting annat än fruktansvärt. Det är en form av grooming där dessa ”barn” tas om hand och hamnar i en enorm beroendeställning.

Det värsta fallet är Arbogakvinnan, Johanna Möller, som manipulerade sin afghanske älskare Mohammad Rajabi till mord. Han har kallat henne sin ”sugarmommy” och han i sin tur har kallats hennes ”vapen” för att begå det så kallade sommarstugemordet, ett av de mest uppmärksammade brotten i modern svensk kriminalhistoria.

Ett annat fall är den medelålders kvinnan, en aktiv socialdemokratisk politiker på lokal nivå i en västsvensk kommun som samtidigt arbetade på ett flyktingboende. Där inledde hon en sexuell relation med en 16-årig flyktingpojke som stod i extrem beroendeställning till henne. När det uppdagades bekände hon allt – men kontakterna med pojken fortsatte. I ett meddelande skrev hon: ”Ska jag vänta på dig tills du är 18?”, kunde Expressen rapportera de 12 januari 2019. Kvinnan har dömts till sex månaders fängelse för sexbrottet.

Antalet lex Sarah-anmälningar där personal misstänks ha haft en ”otillbörlig relation” med boende ungdomar är få, men tydligt är att sex av åtta fall under årets första tio månader har skett på HVB-hem för ensamkommande. ”Det är anmärkningsvärt många fler i här gruppen. Detta är barn som saknar föräldrar och vårdnadshavare i Sverige. På det sättet är de extra skyddslösa och utsatta, sa Annelie Andersson, inspektör och nationell ämnessamordnare för barn och familj på Ivo till Expressen.

 Ja, främst handlar det om olika former av sexuellt och känslomässigt utnyttjande, där äldre kvinnor medvetet eller till och med omedvetet roat sig med afghaner som sökt ett bättre liv i Sverige. Man kan gå så långt som att beskriva det som en form av trafficking, eller omvänd sexturism, där kvinnorna inte behövt åka utomlands, som (brukligt är sedan Kerstin Thorvalls 70-tal) för att få ligga med unga, ekonomiskt utsatta unga pojkar och män. Dessa män har i tusental strömmat in i Sverige och gett de gamla kvinnliga pedofilerna ett härligt smörgåsbord att välja och vraka i, även om 80% av de aghanska barnmännen sedan visat sig ha ljugit om sin ålder för att ha större chans att stanna i Sverige.

Tänk om småflickor och ”barn” behandlades på detta sätt av 70-åriga gubbar? Kallades för ”min ensamkommande docka”? Tänk om 70-åriga gubbar poserade glatt leende med små flyktingtjejer, med händer överallt på tjejens kropp? Tänk om gubbarna gjorde en snyftig film där de med darrande röst berättar att de måste ta sömntabletter för att kunna sova för de har sån ångest för att deras lilla flickleksak ska tas ifrån dem? Men denna psykos har varit reserverad för kvinnorna i Sverige. De har kunnat leva ut som de velat. På sina håll med fruktansvärda, dödliga konsekvenser.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer