Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Afghanamnestin: ”Man bjuder sannolikt ett flertal krigsförbrytare och spioner på uppehållstillstånd”

av | 25 apr, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Centerpartisten Staffan Danielsson kommer inte att rösta med sitt parti om att ge 9 000 ensamkommande en ny chans till uppehållstillstånd. Om fler riksdagsmän vägrar att rösta för förslaget, kan afghanamnestin falla. Det finns anledning för samtliga politiker som överväger detta rättsvidriga och ogenomtänkta förslag att läsa nedanstående information från en tjänsteman på Migrationsverket. Bland de 9000 män som snart kan komma att gå på svenska gymnasier med minderåriga tonåringar finns sannolikt både militärer som utbildats av Islamic Revolutionary Guard Corps, krigsförbrytare och spioner. Afghanernas bakgrundshistorik har helt enkelt inte utretts tillräckligt och de utgör därför en säkerhetsrisk för Sverige.

– Rörande säkerhetshot från ensamkommande afghaner var det rätt många som hade stridit i Syrien på vägen från Iran, säger källan på Migrationsverket. Nästan ingen ensamkommande afghan är ju som bekant från Afghanistan utan de är från Iran. Migrationsverket har inte brytt sig nämnvärt om att titta för djupt i detta. Det är dock allmänt känt i säkerhetskretsar utanför Sverige och givetvis bland initierade på MigV och SÄPO att det förhåller sig så.
Menar du att männen som nu kan ges gymnasieamnesti är soldater?
– Ja, och man kan dessutom misstänka att IRGC, alltså Islamic Revolutionary Guard Corps (en del av den iranska armén, min anm.)
har utbildat afghanerna i mer än strid eftersom de även är en mycket aggressiv underrättelsetjänst. Till exempel så skulle det ligga i sakens natur att enskilda individer med fallenhet står kvar i iransk såld även efter att de kommit till Sverige och rapporterar efterfrågad information till sin forna chef.  I sin öppna årsbok har SÄPO dessutom pekat ut Iran som en av de stater som mest framfusigt bedriver underrättelseinhämtning i Sverige. Brukligt är att regimen i Iran lockar hazarer med fickpengar och möjlighet att ta sig vidare västerut genom att låta sig rekryteras till konflikten i Syrien.
Men de som försvarar afghanerna menar att de riskerar att fara illa om de skickas tillbaka till Afghanistan?
– Aktivisterna kring de ensamkommande brukar ofta åberopa att de är hazarer och shia och riskerar förföljelse i Afghanistan på grund av detta. Det är naturligtvis helt felaktigt då det finns stora områden i Afghanistan där hazarer är i majoritet. Däremot så är hazarernas historiska kopplingar till Iran väl belagda. Man kan därför fråga sig vad som är hönan och ägget med anledning av att så många ensamkommande hazarer har sökt sig till Sverige. Går lagförslaget om de ensamkommande igenom så har man sannolikt bjudit ett flertal krigsförbrytare och spioner på uppehållstillstånd. Av egen erfarenhet kan jag säkert säga att bakgrundshistoriken på de 9000 som avses inte har utretts grundligt av MigV.
Läs gärna mer:

#detmåstefåettslut

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer