Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

9-åringar tvingas skriftligt erkänna sig till islam av lärare på Bruksskolan i Tierp

av | 4 mar, 2020 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

”Det är en andlig våldtäkt. Ett övergrepp mot mitt barn”. Så beskriver Anamaria von Roteliuc hur det kändes när hennes 9-åriga dotter, som går i tredje klass, kom hem och berättade att hon tvingades skriftligt bekänna sig till islam och Allah i skolans religionsundervisning under gårdagen. Anamaria von Roteliuc trodde först inte sina öron när flickan vittnade om vad hon och hennes klasskamrater genomlidit. Men vid en närmare efterforskning visade det sig att allt dotter berättat stämde, och bekräftades även av andra barn i klassen. I undervisningen om världsreligionerna var nioåringarna tvungna att erkänna sig till Allah, något som Anamarias dotter vägrade trots påtryckningar och hot om kvarsittning av läraren Evelina Wickman. ”Min flicka är kristen och vägrade skriva JAG TILLHÖR ALLAH. Men hon blev tvungen att skriva att hon tillhör islam, berättar Anamaria upprört. Välkommen till Söderfors bruksskola i Tierp, anno 2020 – där småbarn indoktrineras i islam redan i tredje klass. Nu polisanmäls skolan.

Jag frågar om läraren är muslim, men Anamaria säger att så inte är fallet. Inte heller elevassistenten, som aktivt deltog i indoktrineringen av barnen eller skolans rektor Peter Söderberg, som efter Anamarias kritik gjort sig oanträffbar, verkar ”tillhöra” islam”.

Anamaria har, för att säkra bevis om övergreppen, spelat in filmklipp där barnen berättar vad de tvingats vara med om under skollektionen om ”världsreligioner” – och vittnar om att det endast är religionen islam de tvingats ”erkänna” sig till, något som flera av dem tagit ytterst illa vid sig av. När kristendom varit uppe har man avhandlat religionen ytterst kortfattat och utan att barnen tvingats till personliga trosbekännelser. (Jag har av hänsyn till barnen – vars ansikten dock inte syns i klippen – valt att inte lägga upp filmklippen, men har dem sparade som dokumentation).

– Min dotter kom hem och var helt uppriven, berättar Anamaria. Hon sa, mamma, vi hade islam igår och de tvingade oss att säga att vi är muslimer. Hon berättade att hon under lektionen sprang ut på klassrummet och grät på toaletten och bad till Gud. Hon har mått dåligt sedan det hände. Jag själv är så arg så jag kokar. Hur kan man göra så här? Vi är kristna och mina barn ska inte tvingas bli islamiserade i skolundervisningen. Men läraren sa att de måste genomföra uppgiften. Att de annars får kvarsittning. Detta sades med hårda blickar och stränga ord.

Anamaria von Roteliuc kontaktade omedelbart den berörda läraren Evelina Wickman, och även rektorn Peter Söderberg på Söderforsskolan för att ifrågasätta hur de kunde tvinga tredjeklassarna erkänna sig till islam. Hon har till mig vidarebefordrat de mejl hon skickat till Evelina Wickman och till rektorn. Evelina Wickman bekräftar  i mail att man ”arbetar med världsreligionerna”.

Att man från skolans håll inte tycker att kritiken är bekväm är tydligt. Anamaria blev idag ifrågasatt då hon hämtade dotterns skrivbok – där den aktuella islam-texten finns – i skolan, och en lärare undrade vad hon gjorde på skolgården, trots att hon har flera barn i samma skola.

– Han var märkbart stressad, säger Anamaria.

Hon fortsätter:

– I mina ögon är det oacceptabelt att man utför dylika religiösa övergrepp mot små barn. Den här indoktrineringen måste få ett slut. Det som är otäckt är att det finns åtskilliga radikaliserade muslimer i Tierp. Mina muslimska bekanta som slutat bära slöja har hotats och ifrågasatts. Kanske tror läraren och rektorn att det är bra att tvinga barnen att erkänna sig till Allah? Men det är något jag som förälder, och kristen, aldrig kommer att acceptera i mitt land Sverige.

Katerina Magasin söker Söderfors Bruksskolans rektor Peter Söderberg samt de ansvariga på Tierps kommun.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer