Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

4243 liksäckar går inte att prata bort – regeringen Löfven måste ställas inför rätta

av | 28 maj, 2020 | Coronasmittan

Lästid: 4 minuter

Sveriges Socialdemokrater är vana vid att kunna komma undan med precis vad som helst. Den här gången har man dock gått för långt. Det går inte att prata bort 4 243 liksäckar – vilket långtifrån är någon slutsiffra med tanke på att Sverige har just nu högst dödstal i världen. Ett medicinskt experiment i 40-talsanda pågår i vårt land och vi är alla dess offer. Därför måste hela regeringen och alla som på något sätt varit inblandade ställas till svars. Hela vägen från den lägste tjänstemannen, via chefer som Johan Giesecke och Anders Tegnell, upp till socialminister Lena Hallengren och regeringschefen Stefan Löfven. Ingen får komma undan. Juridiskt finns många vägar att gå.

I går, onsdagen den 27 maj, hade Sverige återigen rapporterat högst dödlighet i världen i covid-19, enligt University of Oxford. Sjudagarsmedelvärdet ligger för närvarande på 5,4 döda per miljon invånare i Sverige. Näst hårdast drabbade är Brasilien och San Marino.

Utan våra medgivanden har regeringen Löfven använt oss alla som försökskaniner i experimentetet ”Jakten på flockimmuniteten”. Det börjar stå alltmer klart att detta var omöjligt redan från första början. Resultatet är istället enorma dödstal, stor smittspridning samt det faktum att andra länder börjar isolera Sverige som det ansvarslösa fyllot som ingen vill befatta sig med. Bland annat Grekland och Cypern kommer inte släppa in svenskar då deras inreserestriktioner lättas upp. Även våra nordiska grannländer fortsätter att hålla sina gränser stängda mot Sverige.

Man kan försöka hävda att dödstalen kommer att bli lika för alla länder på sikt, men det är inget annat än en myt där man helt och hållet bortser från alla de vetenskapliga framsteg som nu görs i snabb följd. Ett vaccin lär nog dröja, men lindrande och snart kanske även botande läkemedel och vårdmetoder kommer i en strid ström. Om man slipper bli smittad idag har en mycket bättre chans att överleva om man istället blir smittad om ett år.

I Sverige har regeringens experiment förmodligen tagit livet av tusentals människor helt i onödan.

Därför måste hela regeringen och alla som på något sätt varit inblandade ställas till svars. Hela vägen från den lägste tjänstemannen, via chefer som Johan Giesecke och Anders Tegnell, upp till hälsoministern och regeringschefen. Ingen får komma undan. Juridiskt finns många vägar att gå. Alla vägar passar inte för alla fall. Vissa vägar passar för att gå på tjänstemän och chefer på enskilda äldreboenden. Andra vägar passar för att gå på regeringen och dess ministrar. Nedan är några idéer och exempel.

Brottsbalken i svensk lag

Följande brottsrubriceringar torde vara lämpliga att utreda:

  • 3 kap 7 § Brottsbalken, Vållande till annans död.
  • 3 kap 8 § Brottsbalken, Vållande till kroppsskada eller sjukdom.
  • 3 kap 9 § Brottsbalken, Framkallande av fara för annan.
  • 16 kap 5§ Brottsbalken, Uppvigling till brott.
  • 23 kap 2§ Brottsbalken, Stämpling till brott.

Smittskyddslagen

Mänskliga rättigheter enligt Folkrätten

Nürnbergkonventionen

Den innehåller principer som skall följas vid experiment som involverar människor. Konventionen togs fram i anslutning till Nürnbergrättegångarna och Läkarrättegången.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer