Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

2019 blev hycklarnas, lögnarnas och maktmissbrukarnas år

av | 19 dec, 2019 | Det nya Sverige

Lästid: 5 minuter

2019 är snart till ända och om det finns något ord som sammanfattar året väl, så är det ”hyckleri”. Det har blivit mode hos värdegrundsivrarna att hyckla och de gör det helt öppet, utan minsta självrannsakan eller tanke på vad som är moraliskt passande. Greta Thunberg är bara ett av många exempel.Trots plastförpackningar i Teslan, sponsrade segelbåtsjippon och bevis för att hon åkte första klass på tåget, snarare än den tredjeklass hon lät påskina, tycks det inte bekomma henne nämnvärt att hon dessutom blir påkommen. Hon har ju de rätta åsikterna, vad spelar det för roll om hon inte lever som hon lär? Politiker, journalister och influencers. Alla kämpar de för rätten till sina femton minuter i rampljuset med budskap som är så fulla av fel och rena lögner, att jag stundtals undrar hur de kan se sig i spegeln efteråt.Det skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i sin decemberkrönika.

För värdegrundsfolket spelar offren för vanstyret av Sverige ingen roll, huvudsaken de får fortsätta tjäna pengar. Ett mer passande namn för beteendet borde vara att åsiktshora. Det är nämligen det som de ägnar sig åt. De säljer sin själ istället för sin kropp, men syftet är detsamma. Jag tänker att det är en märklig tid som vi lever i. Det viktiga är inte att komma tillrätta med det ökande våldet, skjutningarna, explosionerna och de grova rånen. Det betydelsefulla är att, enligt konstens alla regler, vårda Sverigebilden och dölja de eskalerande oroligheterna.

Den enda trösten i allt detta är att sanningen alltid kommer fram till slut. Det är det som gör det värt att fortsätta kämpa. Det visar sig framförallt när stödet för sossarna sjunker och jag är tämligen övertygad om att Löfven kommer att avgå i god tid innan nästa val. Åtminstone om JÖK-regeringen får fortsätta styra hela mandatperioden ut. Lögnen fungerar bara till en viss gräns, när verkligheten tränger undan de fina orden om allas lika rätt och värde, har den välpolerade godheten spelat ut sin roll. När fasaden har rämnat är allt som återstår en patetisk människa utan minsta självaktningstråd att gömma sig bakom. Skenheligheten blir nämligen verkningslös när tillräckligt många insett vad det verkligen handlar om: makt och girighet.

Samtidigt som hyckleriet pågår tvingas den som kämpar för ett tryggare Sverige att göra de riktiga uppoffringarna. De blir av med jobbet, blir åtalade för sina åsikters skull, blir utfrysta, förföljda och får till och med betala med sina egna liv. Det finns ingen personlig vinst i detta, inga pengar och ingen makt. Försakelserna görs i övertygelsen om att det är det enda rätta, för hur ska man kunna förändra något om alla fortsätter blunda för vad som pågår? Det har gått så långt att när riktiga journalister som Lamotte gör det jobb som public service borde göra, blir han hånad istället för hyllad. Det säger en hel del om hur illa det är ställt med landet. När det som borde vara självklart blir något att bespotta, då har vi passerat alla gränser för vad som är värdigt ett västerländskt land.

Om jag får önska en enda sak inför nästa år, är det att fler vaknar och inser vad som håller på att hända. Att fler slutar dansa runt charlataner och medverkar till att de får fortsätta flytta fokus från de verkliga problemen, att fler inser att hycklarna inte kan bry sig mindre om Sverige eftersom deras enda drivkraft är egoismen i sin renaste form. Skillnaden mellan en rättskaffens person och en bedragare vilar på grunden de står på. Består underlaget av ett luftslott kommer det förr eller senare att kollapsa eftersom verkligheten aldrig är mjuk och följsam. Sanningen har ingen pardon för egoistiska intressen, eller för den som när en önskan om att bli omhuldad endast för egen vinnings skull.

Finns det några ord vi ska minnas från det här året, så är det Morgan Johanssons. Han sa det visserligen inte högt och tydligt, men han råkade låta de rätta avsikterna glida över läpparna när han debatterade den ökande otryggheten med Rickard Jomshof.
När Jomshof räknade upp den senaste tidens våldsbrott, mumlade Johansson: ”För mig spelar det ingen roll.”
Där har ni sammanfattningen av varför Sverige ser ut som det gör och varför värdegrundsbeivrarna kan fortsätta driva oss vidare mot ruinens brant. För dem spelar den destruktiva utvecklingen ingen roll, det har det aldrig gjort.

Låt oss därför hoppas att 2020 blir året när vi blir fler som vågar säga: ”För mig spelar det all roll. För mig är Sveriges framtid viktigare än makten, girigheten och min egen önskan om de åtråvärda femton minuterna i rampljuset. Jag sätter Sveriges framtid framför mina egna intressen och det borde vara en självklarhet för varje hederlig människa med sunt förnuft.”

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin är författare och förläggare på det egna förlaget Dareme Publishing.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer