Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

17-åring utsatt för tortyrliknande sexmisshandel – enligt polisen är det tryggt för kvinnor i Malmö…

av | 16 dec, 2017 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Det är svårt att inte gripas av ett vitglödgad raseri. Jag orkar knappt läsa en enda nyhetsartikel till om gängvåldtagna tjejer och kvinnor i Sverige. Om signalement som inte ”finns” och samtidigt polisens vädjan om allmänhetens hjälp att fånga dessa vålnader, som uppenbarligen inte har några utseenden. Och ovanpå det en spottloska i ansiktet till potentiella offer av polisen om att man inte ”vill skicka fel signaler som skapar större oro”. Så man ska bara leva på som vanligt och betrakta våldtäktsrisken som ett lotteri där nitlotten innebär att man får sitt underliv söndertrasat?

Enligt Kim Hild, polisens pressinformatör på ledningscentralen i Malmö, ”vill man inte skicka fel signaler som skapar större oro”, som det är sagt till SVT. Jag gillar ju polisen, men ibland tar man sig för pannan. Tjänstemännen anser alltså att ”en större oro” är värre än att kvinnor och tjejer försöker skydda sig mot det djävulska som en sådan vidrig tortyrliknande gängvåldtäkt innebär för en värnlös sjuttonårig flicka? Har hela Sverige förlorat förståndet?

Det var natten mot lördagen den 16/12 som en 17-årig tjej blev överfallen av flera män, våldtagen och grovt misshandlad i Sofielund i centrala Malmö. Liknande fall har rapporterats från staden de senaste veckorna. Ändå fortsätter polisen alltså hävda att det är tryggt för tjejer i Malmö.

Sist jag bodde på hotell i centrala Malmö åt jag middag med en väninnan som bor just i centrum. Hon kom på cykel. ”Jag går aldrig till fots på kvällen, på cykel har man ändå chans att komma undan” förklarade hon. Vi gick till ett trevligt ställe. Det kändes overkligt det hon sagt… Jag minns att jag tänkte, hm, det där låter ju otäckt… men samtidigt kanske en smula överspänt? Jag inser förstås nu att det var en helt vanlig livförsäkring för min väninna.

Därför undrar jag, en öppen fråga till politiker och ansvariga, hur tänker ni fixa säkerheten för Malmös tjejer och kvinnor? Eller ska de bara offras? Ska man bara lalla vidare medan fler tjejer får underlivet söndertrasat och torteras av varelser som jag inte vill kalla mänskliga? Dessa kryp, är det viktigare att skydda dem än att skydda Malmös tjejer? Läs det igen: ”Det är frågan om synnerligen grovt våld. Jag uppmanar alla som kan veta något att kontakta polisen så vi kan gripa gärningsmännen”, säger Andy Roberts, chef för polisområde Norr i Malmö, till Expressen. Men några signalement får vi inte. Vålnaderna är genomskinliga, likt luft.

Vansinne är vad det är. Det är polisens förbannade skyldighet att ange signalement på de monster som går lösa i Malmö. Kanske är de vänner med dem som tyckte det var en rolig lek att släpa människor efter en bil tidigare i år?

Den berättigade frågan jag ställer, och som jag tidigare ställt är:

Hur mycket är ett flickliv värt i Sverige 2017? Är det värt mindre än att signelement på bestialiska våldtäktsmän lämnas ut?

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer