28 juni, 2017 09:39

Det ger mig som fattigpensionär hopp att se detta Du och andra för fram i dag. Förra sommaren satt jag med skylt och tiggde pengar för jag behövde hjälp med tandvård. Och hör och häpna jag fick faktiskt in så jag kunde dra ut en värkande tand.

Jag får göra samma sak i sommar. Har sökt bidrag hos min stadsdelsförvaltning för tandvård men men…..får avslag med motiveringen att: på 6 månader bör jag kunna spara 11.000:- och låna pengar. Det känns bittert när man  arbetat sedan 16-års ålder och nu sitter i armod.
Mina barnbarn har jag inte råd att varken besöka eller ta hit längre. Den stora flickan ringde mig o ville komma, men var tvungen att säga att vi måste vänta. Hon råkade ut för ett övergrepp på sin skola för två år sedan då hon i stort slutade prata på länge, så hon behöver verkligen all stöttning man kan ge.
Jag är så tacksam att Du finns. Du är akademiker och då är det inte lika lätt för politiker, myndigheter och institutioner att avfärda Dig. Fortsätt Ditt arbete för sådana som oss. Min mamma sa alltid ”Tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar”.
De vänligaste hälsningar

**************

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på [email protected] – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swisch på 0733289122. Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

Katerina Janouch
[email protected]