6 augusti, 2017 08:06

Idag är det ett stort porträtt i Expressen av mig och jag är nöjd med hur det blev och att jag fick förklara hur jag tänker och vad jag står för. Det är mycket reporterns förtjänst. Jag skulle faktiskt vilja säga att ska man bli respektfullt bemött och lyssnad på så är Karin Sörbring som intervjuade mig en fantastisk journalist som gör ett kanonjobb. Hon är påläst, kunnig, artig och vänlig. Hon är inte sensationslysten eller har en dold agenda utan är faktiskt något så ovanligt som en old school-journalist som är mån om att sakligt beskriva och skildra. Hon väjer inte för känsliga frågor men hon kan konsten att ställa dem med ett öppet sinne. Jag tycker det blev ett bra porträtt där jag förklarar hur jag tänker. Det heter ibland att om intervjupersonen är nöjd så har journalisten gjort ett dåligt jobb, men det där är ett slags vulgärskrivning tycker jag, som går ut på att man till varje pris ska vinkla till materialet så det blir snaskigt och snuskigt. Personligen tycker jag det är mer intressant att läsa om människor på ett genuint sätt. Karin är genuin. Hon är seriös. Det gillar jag. Så försöker jag också arbeta som journalist.

Och så vill jag vara ärlig. Jag tror inte på skönmålningar av verkligheten. Jag ser samhället som en stor familj, och just nu är Sverige i mina ögon (även andras, vet jag) en problemfamilj där det är massa strul. Det krävs sunt förnuft och massa arbete för att rätta till det som inte fungerar. Då kan inte föräldrarna, de ytterst ansvariga, lämna familjen vind för våg. Det är det som sker nu. Kanske måste barnen få andra förmyndare snarast. 🙂

Hursom, tack Karin och tack fotograf Olle Sporrong för de fina bilderna! Sånt är ju också viktigt, att man känner sig bekväm med hur man blir fotograferad – och Olle var väldigt skicklig.

Min senaste bok Vapendragerskan kan du köpa till exempel på Bokus eller på Adlibris.

 

********

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på [email protected] – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

 

Katerina Janouch
[email protected]