2 november, 2017 15:13

Jag kontaktade Facebooks kommunikationschef Peter Münster för att få svar på mina frågor om varför vissa åsikter censurerades. Jag fick svar efter tre dagar, undertecknat PR-byrån Spotlight. Vid närmare efterforskning visar det sig att två av PR-byråns anställda, Tamara Samadi samt Karin Sturesson, faktiskt själva är medlemmar i nätverket #Jagärhär.

Någon ”oberoende faktagranskning” eller något ”oberoende” svar borde jag förstås aldrig ha räknat med… Tack och lov finns fakta inom räckhåll. Är det månne Karin Sturesson och Tamara Samadi som författat de intetsägande svaren på mina frågor om Facebooks samröre med #Jagärhär?

Karin Sturesson har varit med från start.

Tamara Samadi har lagts till av Jagärhär:s grundare Mina Dennert den 28 april 2017. En tanke som slår en observant läsare –  hur förgrenade är dessa relationer egentligen?

Som liten bonus bjuder jag på ännu mer nätverk. Kulturminister Alice Bah Kunke lägger upp en mysbild med Jagärhärs MinaDennert.

Facebook bekräftar: Använder ”oberoende faktagranskare” för att censurera inlägg

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på [email protected] – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SEBanken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Katerina Janouch
[email protected]